Lækre syltede drueagurker

1 kg drueagurker

2017-08-08 17.19.41

Ingredienser

Saltlage

  • 1 l vand
  • 100 g sukker

Eddikelage

  • 8 1/2 dl eddike
  • 650 g sukker
  • 3 dl vand
  • 100 g sukker
  • 4-6 skalotteløg
  • 2 dildskærme
  • Syltekrydderier efter smag (ca 2 spsk)
  • Evt 1 skivet chilli
  • Ca 2 tsk atamon (konservering)

Sådan gør du

– Skyl drueakurkerne fri fra jord.
– Prik hul i dem med en gaffel og læg dem i saltlage i minimum 24 timer
– Tag drueagurker op af saltlagen og tør dem godt. Herefter lægges de i sylteglas.
– Husk at skolde eller skylde sylteglassene med atamon, inden drueagurkerne lægges herned.
– Bring eddike i kog sammen med sukker, skalotteløg og krydderurter.
– Tag så gryden af varmen og tilsæt atamon.
– Hæld eddikelagen med krydderurter over drueagurkerne i sylteglassene og sæt låg på med det samme.
– Opbevar helst de syltede drueagurker køligt og mørkt – gerne ca. 1 måned inden man spiser dem, så de har trukket godt i eddikelagen.