Blåbær

Sæson
Juni til oktober

Her kan de købes
Coop

IMG_4499-001.JPG

Blåbær er ikke bare blåbær

Der findes mange forskellige slags blåbærbuske, sorter og undersorter af blåbær. I Hunsballe Grønt har vi siden 2015 produceret Amerikanske blåbær – også kaldet Storfrugtet blåbær.

Vi bruger sorterne Duke (hovedsort), Huron, Liberty og Elliot. For at øge tidligheden af vores blåbær har vi Duke og Huron i tunneller, hvorimod Liberty og Elliot produceres på friland. Grunden til at vi har valgt de amerikanske sorter fremfor de nordiske skyldes, at de nordiske er lavt voksende, som giver få og små bær. De amerikanske har derimod store og saftige mørkeblå bær med en dejlig og mild smag.

Tilberedning af blåbær

Blåbær har en mild, sød og let syrlig smag. De egner sig godt som tilbehør eller ingrediens i desserter og bagværk. De kan også benyttes i smoothies, som marmelade, til pandekager, grød eller på din yoghurt. Blåbær kan især tilføre en god smag til en frisk salat eller bare spises som en let snack. Prøv en af vores desserter med blåbær.

Værd at vide

Blåbær indeholder blandt andet C-vitamin, mineralet karotin, jern og magnesium og har en masse sundhedsmæssige fordele. Blåbær kan f.eks. forbedre balancen, koncentrationsevnen og hukommelsen. Desuden hjælper de mod urinvejsinfektioner og dårlig mave.

Hvis du opbevarer blåbærrene i køleskab, har de en holdbarhed på op til en uge.