Rødbeder

Sæson
August til maj

Her kan de købes
Ofte hos grossister

2017-07-10-13-50-37.jpg

Tilberedning af rødbeder

Hvis rødbederne skal spises rå, kan det anbefales, at de bliver skåret i små tern, tynde skiver eller at de bliver revet. 

Hvis rødbederne skal koges, anbefaler vi, at rødbederne skylles, uden der går hul på skrællen. Kog herefter de store rødbeder i 45-60 minutter, de mindre kan nøjes med 30 minutter. Kom dem under koldt vand og gnub skindet af. De er nu klar til at blive spist med dressing eller blive syltet, hvor de kan opbevares i tre dage i køleskab. Både rå og kogte rødbeder er gode med pesto og sennepsdressing.

Du kan også vælge at tilberede dine rødbeder ved at vende dem i en cremefraiche-dressing med hvidløg eller generelt bare bruge rødbedens smukke farve i juice, humus, pesto eller i madlavningen generelt. Se opskrift på rødbedepesto her.

Værd at vide

Rødbedesaft afgiver meget kraftig farve. Du kan eventuelt bruge tynde handsker, når du skræller rødbederne. Ellers kan du nemt fjerne den røde farve på hænderne ved at gnide dem med saften fra en halv citron.