Squash

Sæson
Juni til september

Her kan de købes
Coop, Rema 1000, samt hos grossister/torvesalg

IMG_4477-001

Tilberedning af squash

Squash holder formen bedst, hvis de steges eller koges med skrællen på. Et godt tip er at krydre godt med salt, peber, krydderurter eller hvidløg i retter, der indeholder squash, da det er en grøntsag, der ikke smager af meget i sig selv. Det kan også anbefales, at spise squash rå i salater, eller du kan stege skiver af squash på panden – det smager nemlig dejligt i salater og sandwich.
Det er en hurtig og nem anretning, hvis du river squashen og knuger væden fra. Herefter er det blot, at stege indmaden på panden i olivenolie og hvidløg eller tilføj gerne lidt fløde. Revet squash er også velegnede i brød, kager, kødsovs, fars og suppe.
Slutteligt anbefaler vi, at du skærer squashen i 5 cm tykke skiver og bager dem i ovnen med hvidvinseddike og appelsinsaft. Squashen kan bruges i mange retter og tilberedes på mange forskellige måder, det er kun fantasien, der sætter grænsen. Prøv vores grøntsagssuppe med squash her.

Værd at vide

Kært barn har mange navne, det gælder også squash. De kaldes både zucchini eller courgette og er en variant af græskar. Squash findes både i farven gul og grøn og er generelt nem at tilberede, fordi den har en mild smag.