Frisk blåbærtærte med mascarponecreme

IMG_6128Til 8 personer

Ingredienser

Tærtebund

  • 250 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 æggeblomme
  • 45 Chokolade

Mascarponecreme

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepaste eller vaniljesukker
  • 100 g mascarpone
  • 1 dl fløde
  • 50 hakket blåbær

Pynt

  • 150 g danske blåbær til pynt

Sådan gør du

Tærtebund

– Bland mel, sukker, vanilje sammen
– Smuldre smør ned i mel og sukker, og rør til det har en smuldret konsistens
– Tilsæt æg og vend til det bliver en samlet dej
– Sæt dejen på køl i 30 minutter
– Efter køl rulles dejen ud og beklædes i den ønskede tærteform
– Bag tærtebunden i 10-12 minutter ved 190 grader til den er gylden
– Smelt i mellemtiden chokoladen i mikroovnen, og smør det på den varme tærtebund
– Stil tærtebunden på køl til chokoladen er stivnet
– Lav mascarponecremen imens

Mascarponecreme

– Pisk æggeblommer med sukker og vanilje til æggesnaps
– Pisk mascarponen i æggesnapsen
– Pisk fløden til let skum, og vend i cremen
– Vend til sidst hakkede blåbær i mascarponecremen
– Fyld tærtebunden med mascarponecremen og pynt med blåbær
– Server med det samme

This slideshow requires JavaScript.

Opskriften er lavet af:

IMG_5849