Til 8 personer
Ingredienser
Tærtebund
- 250 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- 200 g smør
- 100 g sukker
- 1 æggeblomme
- 45 Chokolade
Mascarponecreme
- 2 æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljepaste eller vaniljesukker
- 100 g mascarpone
- 1 dl fløde
- 50 hakket blåbær
Pynt
- 150 g danske blåbær til pynt
Sådan gør du
Tærtebund
– Bland mel, sukker, vanilje sammen
– Smuldre smør ned i mel og sukker, og rør til det har en smuldret konsistens
– Tilsæt æg og vend til det bliver en samlet dej
– Sæt dejen på køl i 30 minutter
– Efter køl rulles dejen ud og beklædes i den ønskede tærteform
– Bag tærtebunden i 10-12 minutter ved 190 grader til den er gylden
– Smelt i mellemtiden chokoladen i mikroovnen, og smør det på den varme tærtebund
– Stil tærtebunden på køl til chokoladen er stivnet
– Lav mascarponecremen imens
Mascarponecreme
– Pisk æggeblommer med sukker og vanilje til æggesnaps
– Pisk mascarponen i æggesnapsen
– Pisk fløden til let skum, og vend i cremen
– Vend til sidst hakkede blåbær i mascarponecremen
– Fyld tærtebunden med mascarponecremen og pynt med blåbær
– Server med det samme
Opskriften er lavet af:
You must be logged in to post a comment.