Blåbærkage med hvid chokolade

20-25 stk

Ingredienser

Dej

  • 300 g sukker
  • 675 g hvedemel
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • Knivspids salt
  • 1 1/2 æg
  • 338 g smør

Fyld

  • 500 g friske blåbær
  • 75 g ristede hasselnøddeflager
  • 100 g revet hvid chokolade
  • 38 g sukker
  • 1  1/2 tsk. kartoffelmel

Sådan gør du

– De tørre dele til dejen blandes i en skål og smørret smuldres i til en ensartet masse, men stadig smuldrende konsistens
– Fyldet blandes
– 3/4 af dejen bredes på bagepladen
– Fyldet kommes på dejen og den sidste rest del fordeles øverst
– Bages ca. 30 minutter ved 160 grader
– Kagen afkøles inden den skæres ud
– Drysses med flormelis inden servering
– Det kan anbefales at servere frisk creme fraiche dertil

 

Opskriften er lavet af:
logo