Hvid chokolademousse med lime og friske blåbær og jordbær

Til 10-12 personer

Ingredienser

  • 250 g digestive
  • 100 g blødt smør
  • 300 g hvide chokoladeknapper
  • 1 1/2 dl fløde
  • 250 g mascarpone
  • Skallen af 1 lime
  • 2 blade husblas

Pynt

  • 250 g jordbær
  • 125 g blåbær

Sådan gør du

– Kiks og smør køres let i en foodprocessor eller evt. i en blender
– Kiksemassen trykkes ned i springform – 24 cm – med bagepapir i bunden og stilles køligt
– Læg nu husblassen i blød i koldt vand
– Imens bringes fløden i kog og chokoladen tilsættes og smeltes under omrøring
– Vrid husblassen for vand og tilsæt det til chokolademassen, som stilles til afkøling
– Pisk herefter mascarpone let sammen og bland det med lime og chokolademassen
– Chokolademoussen kommes på kiksebunden og stilles på køl – gerne til dagen efter
– Inden servering tages moussen af formen og pyntes med masser af friske jordbær og blåbær

 

Opskriften er lavet af:
logo