Overdækket jordbærproduktion

Sæson
Medio april til medio juni samt medio august til ultimo november
Økologiske jordbærPrimo maj til medio juni samt medio august til ultimo september

Her kan de købes
De fleste supermarkeder: Coop, Brugsen, 365discount, Rema 1000, Meny, Spar, Bilka, Føtex, Netto, samt torvesalg

Sortiment

  • Konventionelle jordbær
  • Økologiske jordbær

78712301-IMG_1524.JPG

Kvalitetssikrede jordbær med samme gode smag

Vi kan plukke jordbær hver dag i vores overdækkede produktion, uanset hvordan vejret arter sig. Når jordbærrene er overdækket, bliver de nemlig ikke udsat for regn eller kraftig blæst. Desuden har vi mulighed for at styre temperatur, luftfugtighed, vanding og gødning automatisk. Når bærrene er helt solmodne, plukkes de direkte i bakken, og er i supermarkederne dagen efter. Alt det er med til, at vi kan sikre bedre kvalitet og holdbarhed på jordbærrene.

Den sort vi bruger i vore væksthuse er primært Elsanta, og er den sort. Det er den sort som i sin tid afløste Singa Singana.
Det er en lidt kraftigere plante, vi bruger i væksthusene, i forhold til dem vi bruger på friland, men ellers er der ingen forskel. Smagen er derfor som de danske jordbær fra friland – bare i bedre kvalitet.

Fra haglbyge til overdækket produktion

Efter en haglbyge i 2007, hvor en stor del af vores jordbær blev ødelagt på friland, blev vi enige om, at satse på nye muligheder. Vi tog derfor til Holland og blev utrolig inspirerede af deres overdækkede produktion af jordbær, der tilmed kunne være med til at sæsonforlænge produktionen af jordbær. I 2008 var vi klar med overdækket produktion og nyheden om de danske jordbær udenfor sæson vakte i 2009 især de lokale mediers interesse. Den lokale interesse har hjulpet os godt på vej til at få udbredt budskabet om, at det er muligt at købe danske jordbær – også uden for den normale jordbærsæson.

Drivhus jordbær Coop 10-4-2016

Naturlig bekæmpelse af skadedyr

Med overdækket produktion af Hunsballe jordbær har vi mulighed for at bruge nyttedyr til at bekæmpe skadedyr på en naturlig måde. Vores planter får generelt færre sygdomme og skadedyr med overdækket produktion, på grund af de optimale klimaforhold, som vi selv kan skabe. Vi bruger derfor et minimum af andre kemiske hjælpestoffer.

Endnu en fordel ved vores overdækkede produktion af jordbær er plukkehøjden, der på mange områder er hensigtsmæssig for vores medarbejdere.
IMG_2876 (4)  IMG_2870 (2)  IMG_2875 (2)

Uden bier ingen jordbær

For at jordbærplanten kan udvikle jordbær, så de får den helt rigtige form og størrelse, er det vigtigt, at blomsterne bestøves af humlebier og honningbier. Derfor summer der bier rundt overalt i vores overdækkede produktion, og de har nok at se til.

Vi får vores honningbier fra BiBoavl, og de er med til at sikre, at vi har et passende antal bifamilier til bestøvningen af vores overdækkede produktion af jordbær. For når vores bier har det godt, har vores jordbær det også godt.  Du kan se BiBoavl tjekke om bierne trives i videoen nedenfor: