Knoldselleri

Sæson

Knoldselleri med top: Primo August til november
Knoldselleri uden top: Medio oktober til april

Her kan de købes
Coop, Brugsen, 365discount, Rema 1000, samt hos grossister/torvesalg

Sortiment

  • Konventionelle og økologiske knoldselleri
  • Knoldselleri med top
  • Knoldselleri uden top

cropped-p1060292-21.jpg

Tilberedning af knoldselleri

Knoldselleriens hvide kød er rig på eteriske olier og har en ret kraftig aroma. Den kan benyttes både som grøntsag og krydderi. Knoldsellerien er især god i supper, og er en lækker grøntsag, når den bages i ovn og blandes med andre grøntsager – du kan selv prøve en opskrift med knoldselleri. Også fin i gryde-retter, salater og farsretter. Selvom det er selve knolden, der bruges mest i madlav-ningen, kan toppen anvendes som suppevisk.

Værd at vide

Det er en god idé, at skrælle sellerien tykt og skære rodtrævlerne af. Knoldselleri bør bruges hurtigt efter tilberedning, fordi den oxydere hurtigt når den skrælles. Skær sel-lerien i stave hvis den skal bruges som grøntsag enten ovnbagt, stegt eller i wok-retter.