Til 4 personer
Ingredienser
- 1 bakke (jordskok, knoldselleri)
- 2 spsk olivenolie
- 1 liter hønsebouillon
- 3 dl fløde
- Olie til frittering
- 1 Pastinak
- 1/2 citron
- Salt og peber
Sådan gør du
– Start med at skrælle jordskokker og selleri
– Skær dem herefter i grove tern og sautér dem let, men uden at de får farve
– Hønsebouillon tilsættes og selleri og jordskokker koges indtil de er møre
– Kom nu fløden i og blend suppen til en puré. Smag til med citronsaft, salt og peber
– Olien til frittering varmes nu op til den syder om enden af en tandstik
– Skræl pastinakken og fortsæt med at skrælle rundt om den med en tyndskræller, så der laves lange spåner
– Fritér spånerne i den opvarmede olie og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle
– Servér suppen og top den med de frittede pastinak-spåner
You must be logged in to post a comment.