Cremet sellerisuppe med pastinak-knas

Til 4 personer

Skærmbillede 2017-07-10 kl. 15.29.23

Ingredienser

  • 1 bakke (jordskok, knoldselleri)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 liter hønsebouillon
  • 3 dl fløde
  • Olie til frittering
  • 1 Pastinak
  • 1/2 citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

– Start med at skrælle jordskokker og selleri
– Skær dem herefter i grove tern og sautér dem let, men uden at de får farve
– Hønsebouillon tilsættes og selleri og jordskokker koges indtil de er møre
– Kom nu fløden i og blend suppen til en puré. Smag til med citronsaft, salt og peber
– Olien til frittering varmes nu op til den syder om enden af en tandstik
– Skræl pastinakken og fortsæt med at skrælle rundt om den med en tyndskræller, så der laves lange spåner
– Fritér spånerne i den opvarmede olie og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle
– Servér suppen og top den med de frittede pastinak-spåner

 

Opskriften er lavet af:
logo